Societate de Administrare a Investitiilor

Administrator al SIF Muntenia S.A.

Fondul Deschis de Investitii PLUS Invest

Administrat de SAI Muntenia Invest SA, Fondul Deschis de Investitii PLUS Invest are ca obiectiv principal aprecierea capitalului investit pe termen lung, prin utilizarea unei alocari integrate de active si o optimizare a structurii investitionale. Protectia inflationista si volatilitatea redusa a randamentelor constituie de asemenea obiective ale fondului. Paleta larga de instrumente financiare care va putea fi utilizata in gestiunea portofoliului Fondului Deschis de Investitii PLUS Invest va permite atat o abordare oportunistica, prin fructificarea unor oportunitati care pot aparea pe termen scurt, cat si o gestiune eficienta a riscului. Prin mixul de instrumente financiare adoptat in administrarea activelor fondului, acesta poate fi catalogat ca avand un risc mediu.

Fondul este deschis in mod nediscriminatoriu tuturor persoanelor fizice si juridice romane si straine, avand o intelegere corespunzatoare a oportunitatilor, riscurilor si duratei recomandate a investitiilor prevazute in prospectul fondului. Se adreseaza cu precadere persoanelor care acceseaza programe de economisire, cu un orizont de timp investitional mai mare de 3 ani, investitorilor conservatori care manifesta o toleranta medie fata de risc, si care sunt in cautarea unor plasamente care sa le asigure un raport rezonabil in privinta castigului potential si riscul asumat si nu in ultimul rand, acelor investitori care doresc sa isi diversifice portofoliul de instrumente financiare detinute.

In vederea fructificarii superioare a investitiilor efectuate in unitati de fond, prin prisma structurii portofoliului de active vizat, se recomanda detinatorilor de unitati de fond plasarea resurselor financiare pe un termen de minim 36 luni. A fost autorizat de catre CNVM prin autorizatia nr. A/86/09.04.2014 (autorizatia poate fi consultata aici). Fondul Deschis de Investitii PLUS Invest a fost inscris in Registrul instrumentelor si investitiilor financiare (SIIR) al A.S.F. : CSC06FDIR/120092 din data de 09.04.2014. Activitatea de distributie a unitatilor de fond a fost realizata in cursul anului 2014 de catre SSIF Broker SA in baza avizului CNVM nr. A/18/09.04.2014 (avizul poate fi consultat aici).

In sedinta Consiliului de Administratie al SAI Broker SA s-a decis cedarea administratiei Fondului Deschis de Investitii PLUS Invest catre SAI Muntenia Invest SA. Aceasta modificare a fost aprobata de ASF prin avizul ASF nr. 256/11.12.2014 si prin decizia aceleiasi institutii cu nr. 1990/11.12.2014 (cele doua documente pot fi consultate aici). Ca urmare a acestor modificari a fost publicata o Nota de informare a investitorilor acestui fond in pagina nr. 9 a ziarului Bursa din 15.12.2014 (Nota de informare poate fi consultata aici).

Performantele anterioare ale acestui fond nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare.

Date referitoare la valoarea unitara a activului net, valoarea activului net, numarul unitatilor de fond aflate in circulatie pentru FDI PLUS Invest pot fi gasite aici.


STIRI


DOCUMENTELE FONDULUI


RAPORTARI PERIODICE


DOCUMENT CU INFORMATII ESENTIALE
web analytics